perjantai 29. toukokuuta 2015

My girls





Mikä saa sinut iloiseksi? 

Mikä on parasta elämässä?

 Kerro asia, jota muut eivät sinusta tiedä.

Mikä sinusta tulee isona ja miksi?

Muotoile itsesinäköiset kesäterveiset blogin lukijoille!


Esitin yllä olevat kysymykset parhaista parhaimmille ystävilleni. 
Lue heidän vastauksensa alempaa!

Nuppu 17-v
Ronja 17-v

Ella 18-v
Elsa-Maria 18-v
Kaisa 18-v

Hilla 18-v
Mikä saa sinut iloiseksi? 

N: Mut saa iloseks ylläripylläri herkut xD Ystävät ja poikaystävä ja pörri (koira) rakkaus <3 Myös kevät ja lämmin ilma ja kun saa pukeutua kaikkiin ihaniin kevät vaatteisiin. 
R: Minut iloiseksi saa niinkin kliseiset asiat, kuin ysätävät, perhe, meidän koirat sekä monenlaiset isommat tai pienemmät asiat, kuten kesä, puhtaat lakanat ja ihanat hetket ja uudet muistot tärkeiden ihmisten kanssa.
E: Iloiseksi mut saa läheiset, hyvä ruoka sekä urheilu.
E-M: Mut saa iloseks kaikki läheiset ja parhaat ystävät ja kaikki hyvät kokoemukset.
K: Urheileminen, aina kun on treenit tallilla ja salilla menee hyvin, niin olen iloinen! Koko harrastuskuvioni ovat suuressa osassa onnellisuuttani.
H: Mut saa iloseks ystävät ja perhe ja se, että mulla on niin hyvät ystävät ja perhe.

 

Mikä on parasta elämässä?

N: Parasta elämässä on onnellisuus ja että asiat on hyvin ja sellaset pienet asiat jotka tekee iloseks esim. vaikka kesäillat kavereiden kanssa. Kiteytettynä parasta elämässä on läheiset ihmiset.
R: Parasta elämässä on, kun tietää, että ympärillä on ihmisiä jotka välittävät. Sanoisin tähänkin, että parasta elämässä on perhe ja ystävät. 
E: Elämässä parasta on se, että mä ja mun läheiset ollaan vältytty sen suuremmilta onnettomuuksilta, ja että voin nauttia kaikista hetkistä niiden kanssa.
E-M: Elämässä ehdottomasti parasta on matkustelu ja läheiset.
K: Parasta elämässä varmaan on perhe, kaverit ja terveys. Myös kaikkien hienojen kokemuksien kerääminen ja reissaaminen tekee elämästä ihanaa. 
H: Elämässä parasta on se, että saa tehä asioita mistä tykkää ja mistä tulee onnelliseks.


Kerro asia, jota muut eivät tiedä sinusta.

N: Asia, jota muut eivät tiedä, on helppo. Nukun ihan joka yö Nikon antama pehmonalle kainalossa kyljellään XD
R: No kaikki kaverini ja ihmiset tietävät, että olen todella nirso enkä tykkää siitä tai tästä. Todellisuudessa on niin paljon asioita joita en ole ikinä maistanut, esim pekoni, kebab, lehtipihvi, mozarella yms. 
E: Asia, jota muut eivät tiedä (paitsi nytten...) on se, että öööh en tiedä. 
E-M: Moni ei tiedä, että omistan kilpikonnan.
K: Hmm varmasti se, että apua en keksi tähän mitään.
H: Mulla on Kalinka (jogurtti) riippuvuus XD



Mikä sinusta tulee isona ja miksi?

N: Minusta tulee isona puheterapeutti ainakin toivottavasti ja haluun siks siihen ammattiin, koska työllisyys on hyvä ja niistä on melkein aina pula. Ja haluun, että mun työ on ihmisläheistä.
R: Isona minusta tulee ainakin lapsiin ja nuoriin erikoistunut lähihoitaja, kun valmistun vuoden päästä. Vielä en tiiä mitä muuta musta tulee isona, mutta työkseni haluan tehdä jotain palkitsevaa hommaa. Haluan olla jollain tapaa avuksi, lapsien kanssa tykkään olla, samoin eläinten, joten esim. lasten kuntouttaminen tai jonkinlainen eläinten auttaminen olis työ jossa viihtyisin.
E: En osaa tarkalleen sanoa mikä musta tulee isona, mutta oon pitkään jo ollut täysin hurahtanut sisustamiseen. Ehkä siis tulevaisuudessa mut nähdään sen parissa!
E-M: Minusta tulee matkaopas tai psykologi en tiedä vielä kumpi, mutta koska rakastan matkustelua ja haluaisin asua ulkomailla ja koska psykologia kiinnostaa.
K: Isona minusta tulee toivottavasti bisnesnainen tai sitten yrittäjä, alasta en vielä ole ihan varma. 
H: Tiiän et haluun kauppikseen, mutte en ole vielä varma millaista työtä haluan tehä ja haluun mennä kauppikseen, koska sen alan asiat kiinnostaa mua.


Muotoile itsesinäköiset kesäterveiset blogin lukijoille.

N: Ihanaa kesää kaikille ja nauttikaa joka hetkestä :)
R: Tälläisissä tervehdysjutuissa olen aika huono, mutta erittäin hyvää kesää kaikille. Nauttikaa olemisesta tai töistä, jos kesätöissä olette. Rentoutukaa ja antakaa myös itsellenne aikaa. Tehkää asioita, joista tykkäätte, jotta voitte syksyllä sitten muistella lämpimiä kesäpäiviä. 
Hyvää kesää kaikille, jotka luette ihanan Petran ihanaa blogia! 
E: Rentouttavaa kesää ja ottakaa ilo irti joka hetkestä! :) 
E-M: Hyvää kesää kaikille Petun lukijoille, nauttikaa ja tehkää kaikkee kivaa ja jatkakaa Petun blogin lukemista 8)
K: Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille Petran lukijoille minun puolestani, muistakaa tehdä kesästä ikimuistoinen!
H: Ottakaa kesästä kaikki ilo irti ja tehkää kaikkia spontaaneja asioita! 



With love, Petra and the girls



tiistai 26. toukokuuta 2015

Auringon palvontaa ja kuntoilua





Eilen oli ihana ilma. Kuinka moni oli ottamassa aurinkoa? Minä ainakin olin. Sain hennot rusketusrajat uusista bikineistäni! Valkoinen yläosa on ostettu H&M:stä. Yläosa maksoi ainoastaan 4.99, joten tein pikaisen päätöksen: tarvitsen nämä. 
Bikini yläosa käy myös crop-topista kesäisin. Se on ehkä turhan avoin topiksi omaan makuuni, mutta täytyy miettiä!



Kävimme Kaisan ja Epun (pikkuinen pallero kuvassa) kanssa lenkillä Hämeenlinnalla. Lenkkisää oli pitä parhain, kuten myös seura. Olen vain ollut hieman flunssassa, joten paksu kaulahuivi oli oltava mukana!



Bikini yläosa, lasit, shortsit, huppari ja juoksuhousut H&M/ Lippis Kanarialta/ Lenkkarit REEBOK/ Koira KAISAN

With love, Petra

Ensi postauksessa kerron parhaista ystävistäni! 


lauantai 23. toukokuuta 2015

Tyttö punaisessa takissa



Näin eilen pitkästä aikaa yhtä parasta ystävääni, Kaisaa. Hän oli viikon turkissa, jonka aikana ikävöin häntä kovasti. Ajattelin tehdä lähiaikoina postauksen ystävistäni, joten voitte lukea sieltä enemmän tyylikkäästä Kaisasta. 


Pääsette kurkkaamaan instagrammista lisää kuvia Kaisasta!





Kävimme Kaisan kanssa syömässä Wanhassa Bankissa, joka on entinen Villisika. Salaattien jälkeen suuntasimme Mierolan sillalle. Join lämpimän kaakaon, joka lämmitti ihanasti kylmänä iltana. 
Myöhemmin illalla menimme istumaan Skogsteriin, jossa oli todella ystävällinen palvelu. Valitettavasti keski-ikäiset asiakkaat olivat juoneet "hieman" liikaa, joten saimme monet naurut illan aikana. 
Rakkaan ystävän kanssa on aina hauskaa, niin myös tälläkin kertaa! 







Takki ONLY/ Huivi ULKOMAILTA/ Paita SEPPÄLÄ/ Lompakko GUESS/ Farkut ZARA/ Sandaalit ULKOMAILTA

With love, Petra

torstai 21. toukokuuta 2015

Teatteri look







Kävimme eilen katsomassa Hämeenlinnan Teatterissa  musikaalin nimeltä Lemmenpisaroita. Koeviikon alkaessa ajattelin, että tämä on todennäköisesti ainoa kerta ennen valmistujaisjuhlia, kun pääsee laittautumaan kunnolla. 

Mielestäni teatteriin kuuluu aina laittautua, oli se sitten oman koulun esitys (niin kuin tässä tapauksessa) tai ammattinäyttelijöiden esittämä. Minusta on epäkunnioittavaa saapua paikalle hupparissa tai näyttäen siltä, kuin olisi vasta herännyt. Revityt farkut vielä ymmärrän, koska ne ovat olleet paljon pinnalla ja ovat monien mielestä hienot. 
Jokaisen tulisi miettiä omalle kohdalleen tilannetta, jossa olet itse esiintymässä. Mikäli ihmiset eivät ole edes yrittäneet pukeutua juhlavammin, siitä tulee fiilis, että ei heitä kiinnosta edes olla paikalla. Tämä voi olla syynä eilen näkemiini huppareihin, sillä esitys oli pakollinen. 

Vinkki! Ei kannata ottaa kaverin kanssa minkäänlaisia kuvia.. Kuvaukset eivät yleensä suju mallikkaasti!




Niska nuttura oli huono valinta autoa ajavalle. Se nimittäin purkautui jo ennen kuin olin päässyt teatterille.










 Ihanaa alkavaa kesää kaikille! Nämä kuvat saavat ainakin minulle kunnon kesäfiiliksen! 

Kuvaajana toimi Ella Riekkola. 


Jakku SEPPÄLÄ/ Mekko GINA TRICOT/ Kengät TOMMY HILFIGER

With love, Petra





keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Green thumb





Olen auringon myötä saanut virtaa kaikkeen muuhun paitsi opiskeluun. Vapaapäivän kunniaksi tein takapihallemme oman pikku puutarhan, josta on ihana kesäisinä aamuina poimia tuoreita kasviksia. 
Talvivalkosipuleista en ollut ikinä ennen kuullut. Ne ovat vasta ensi keväänä valmiita syötäviksi. Toivottavasti viherpeukalo innostukseni säilyy siihen asti! 
Sipuleiden lisäksi istutin kasvimaahani persiljaa ja salaattia. Haluaisin myös kasvattaa porkkanoita ja pikkuisia perunoita. 









Somistin myös itselleni puutarhanhoito-pisteen. On paljon mukavampaa ahkeroida kasvimaalla, kun kaikki tavarat ovat helposti käytetävissä ja kauniisti esillä! 











Aloitimme eilen terassin siivoamisen. Meillä on verkotettu terassi, jotta kissat voivat olla ulkona. Olen koko talven hamstrannut kaikkia ihania sisustuselementtejä ihan vain terassia varten. 
Vietämme kesäisin paljon aikaa terassilla. Grillaamme ja nautimme hyvästä ilmasta. Pihamme on suojaisa (Tai oli siihen asti kunnes pensasaidat leikattiin... Missä nyt otan aurinkoa?!) ja terassi antaa kivasti omaa rauhaa. Olen aivan innoissani terassi-urakasta, enkä ole meinannut päästä kirjoittelemaan tänne mitään. Tänään reipastuin ja päätin näyttää teille sneakpeak-kuvia! 



Tämä kissakello sopii meille paremmin kuin hyvin!










/Pöytätabletit IKEA/ Home-kyltti ja Lasipurkki OUTLET EXPO/ Lyhdyt TIGER/
Muut tavarat ovat varaston kätköistä.


With love, Petra


sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Q&A: Pukeutumisesta




Ketä varten pukeudun? 
Mitä pukeutuminen merkitsee minulle? 
Miten jaksan laittautua? 
Paljonko rahaa käytän vaatteisiin kuussa?


Ketä varten pukeudun? 

Vastaus: Saan kuulla edellä mainittuja kommentteja sekä negatiivisessa että positiivisessa muodossa. On aina piristävää kuulla, jos joku on huomannut uuden laukkuni tai kenkäni. En silti odota kehuja keneltäkään. En myöskään loukkaannu, jos vaatteeni eivät juuri sinun silmääsi miellytä. Toisinsanoen pukeudun itsäni varten. 
 Joku anonyymi kommentoi lempimekostani, että se näyttää aivan yöpaidalta. En tiedä miksi hän halusi kertoa oivalluksensa minulle, mutta lähinnä kommentti vain nauratti.  Miksi tuhlaisin aikaani miettimällä mitä muut minusta ajattelevat? Välillä teen tyylimokia, mutta naureskelen vain niille jälkeenpäin. 

Mitä pukeutuminen merkitsee minulle? 

Vastaus: Pukeutuminen merkitsee minulle kunnioitusta itseäni kohtaan. Vastaantulijoissa kiinnitän huomiota ensimmäisenä siihen, kuinka henkilö kantaa itsensä ja vaatteensa. Jos vaatteitaan ei osaa kantaa oikein, näkyy se kauas. Itsevarmuus vaikuttaa kaikkeen. Vaikka pukisit yllesi jätesäkin, mutta olisit itsevarma, näyttäisit silti hyvältä. Itselläni mentorina on toiminut äitini. Jos tiedätte hänet, tajuatte myös mistä puhun. Äiti kantaa itsensä ylpeydellä joka päivä. Kaikki mitä hän päälleen pukee näyttää hyvältä. Asenne on se mikä ratkaisee. 


Miten jaksan laittautua? 

Vastaus: Mielestäni ei ole iso vaiva laittaa illalla valmiiksi vaatteet odottamaan seuraavaa päivää. Kun vaatteet on mietitty, minulla jää runsaasti aikaa aamupalalle ja laittautumiselle. 

Paljonko rahaa käytän vaatteisiin kuussa?

Vastaus: Ostan yleensä kerralla paljon vaatteita ja asusteita. Käyn ulkomailla noin kaksi kertaa vuodessa (tähän en laske Ruotsia ja Viroa). Satsaan silloin enemmän rahaa vaatteisiini, niin pärjään pitkään Suomessa ilman tarvetta ostella turhia. 




Tahdon tällä tekstillä kertoa, että älkää stressatko muiden mielipiteistä. Suurinta osaa ei kiinnosta miten pukeudutte tai mille muuten näytätte. Ne joita kiinnostaa, eivät ole sen arvoisia, että teidän pitäisi välittää heidän mielipiteistä.  Kulkekaa pää pystyssä, mutta älkää ylpistykö. 
Ja muistakaa suunnitella vaatteenne edellisenä iltana, ettei tule paniikkia aamulla!



Takki H&M/ Kauluspaita ja farkut ZARA/ Laukku on äidin/ Tossut DESIGUAL

With love, Petra


torstai 14. toukokuuta 2015

+15kg



Minulla on kahdeksanvuotias pikkusisko, joka asuu isäni luona Kuopiossa. Tajusin ensimmäistä kertaa hänen kanssaan kaupassa, kuinka hirveät ulkonäköpaineet jo ihan pienillä lapsilla on. Siskoni sovitti mustaa pitsipaitaa ylleen ja sanoi, ettei se ole sopiva. Ihmettelin, että mikä vika paidassa on, sinähän näytät kauniilta siinä. Pikkusiskoni veti vatsaa sisään niin paljon kun sai ja totesi, että jos hän näyttäisi siltä miltä nyt näyttää, paita olisikin hyvä. Järkytyin hänen puheistaan.

Ei ole varmasti kenellekään nuorelle ihmeellistä miettiä omaa kehoaan ja sitä, mille näyttää muiden silmissä. Alakoulussa olin lapsenpyöreä, mutta pituuskasvun alettua laihduin huolella. 
   Olen tällä hetkellä 168 cm pitkä ja painan 55 kg. Yläasteen jälkeen en ole kasvanut lisää pituutta, mutta silloinen painoni oli 40kg. Huolestuin, jos paino meni yli 40 ja lopetin samantien syömisen. En syönyt, vaikka teki mieli. Koulussa join lasin vettä ja ehkä saatoin syödä näkkileivän. Ajattelin nälän tunteen kertovan siitä, että nyt kaikki on hyvin. Ei tarvinnut tuntea morkkista syödyistä kaloreista. Tekosyyt, kuten: "Olen jo syönyt", "Ei ole nälkä" tulivat tutuiksi ja osasin lepytellä äidinkin, hänen muutaman kysely tuokion jälkeen. Välillä äiti alkaa tivaamaan, että olenhan varmasti syönyt, jos hän ei näe likaisia astioita missään. Opin nimittäin lavastamaan syömiseni. Murensin lautaselle leivän muruja ja muutin jääkaapin tavaroiden järjestystä. 


Kuva on Unkarista, missä vierailin 6.-luokalla.

   Minulla ei ole todettu anorexiaa eikä muutakaan syömishäiriötä, joten en osaa luokitella tekemisiäni minkään tietyn syyn piikkiin. Osittain ajattelin, että jos olen hoikka, niin olen silloin automaattisesti kaunis. Luin netistä erilaisia kikkoja painonhallintaan. Heräsin esimerkiksi keskellä yötä, koska olin lukenut, että nukkuessa ei kulu tarpeeksi kaloreita. Selasin myös silloin suosiossa olleen WeHeartIt-sivuston kuvia, jossa ihmiset kannustivat hoikkuuteen ja mollasivat normaalikokoisia. Alla näkyvä kuva ja kaikki sen kaltaiset kuvottavat minua nykyään. 
                                 Untitled

   Olen aina ollut iloinen ja nauravainen. En laihduttaessani kokenut olevani surumielinen, enkä masentunut. Halusin vain olla laihempi, kuin kukaan muu.
   Touhuni oli aivan naurettavaa, ja se kostautui minulle mm. sillä, että minulla oli lievä akne ja huonokuntoiset hiukset. Kehoni ei saanut kaipaamiaan ravintoaineita. 


Tämä on ainoa kuva näppyläisestä ja kiiltävästä naamastani minkä olen säilyttänyt. Näppyjen ollessa todella pahat, en tahtonut ottaa ollenkaan kuvia itsestäni, mikä on mielestäni täysin ymmärrettävää.



   Olin kasvissyöjä, joka ei pitänyt kasviksista. Se varmasti selitti alhaisen painoni ja huonon ihonlaatuni.
   Suurta tuskaa itselleni tuotti sekä rintojeni että peppuni pienuus. Olin kova vertailemaan itseäni muihin, varsinkin malleihin, joilla oli pitkät sääret ja upea vartalo. Kovin pinnallista ajattelua, mutta en usko monenkaan ylakouluikäisen ajattelevan syvällisesti omasta kehostaan. 

Tämä kuva on Bulgariasta. Olin silloin menossa 9.-luokalle. Minulla ei ollut minkäänlaisia rintoja, mikä aiheutti silloin hirveää häpeää. Myös lantioluuni törröttivät sekä istuminen luisella pepulla teki jopa kipeää. 

En osaa sanoa milloin pääsin eroon huonosta itsetunnosta. Kun huomasin, että en enää tarkkaile syömisiäni yhtä paljon kuin ennen, pakotin itseni tarkkailemaan. Luin kirjoja, jotka kertoivat syömishäiriöistä ja koitin oikein väkisin samaistua henkilöihin. Onneksi en enää jaksanut taistella ja rupesin nauttimaan ruuasta. Aknesta pääsin eroon vasta lukion alussa. Siihen mennessä olin syönyt ihotautilääkärin määräämiä Vreya-merkkisiä pillereitä päivittäin. En uskalla lopettaa niiden syömistä, sillä pelkään näppyjen tulevan takaisin.

Tällä hetkellä olen solminut rauhan kehoni kanssa. En rääkkää sitä uuvuksiin enkä kuluta itseäni loppuun. Mietin usein mille näyttäisin nykyään jos olisin elänyt niin sanotun "normaalin" kasvuvaiheen. Sitä en saa kuitenkaan koskaan tietää. Ehkä on parempi näin. Olen juuri sellainen kuin nyt olen ja kunnioitan vartaloani tälläisenä. Rakastan vartaloani, enkä toivo kenenkään uuvuttavan itseään samalla tavalla kun minä tein. Olen kerännyt 15kg onnea, iloisuutta ja hyvinvointia, joita kannan ylpeydellä. On ihanaa olla minä.


Kuva on otettu Espanjassa vuonna 2011. Olin silloin 7.-luokalla.


With love, Petra


Mitä mieltä olitte tekstistä? Hieman erilainen kuin tähän asti kirjoittamani.





tiistai 12. toukokuuta 2015

Todays basics

Toisessa kädessäni näkyy vielä muistoja flashtattoista. Ensimmäiset ostin Glitteristä helmikuista Kanarian matkaamme varten. Nykyiset laitoin vapun kunniaksi. Jos et ole vielä kokeillut näitä ihanuuksia, niin nyt olisi aika! 









Neule on Mangosta.
Peplum, housut ja kengät ovat H&M:stä. 

With love, Petra



Ps. Haluaisin kuulla ehdotuksia teitä lukijoita miellyttävistä postauksista! :) Tulkaa rohkeasti ehdottamaan ideoita!